lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Cum alegi cele mai bune si sigure prelungitoare electrice?

Publicat in3 Ani in urma 2256
Imi place1
Cum alegi cele mai bune si sigure prelungitoare electrice?

In orice gospodarie se gasesc prelungitoare electrice care ofera flexibilitate in utilizarea numeroaselor aparate de care suntem dependenti. Frigiderele, televizoarele, aragazurile, cuptoarele cu microunde, aparatele de aer conditionat, calculatoarele, telefoanele si o multime de alte dispozitive electrice si electrocasnice au nevoie de curent pentru a functiona. Din pacate, multe case nu au suficiente prize, sau daca au, acestea nu sunt suficient de aproape de locul in care vrem sa folosim dispozitivele.

 

Tocmai de aceea, un prelungitor electric este o solutie extrem de eficienta. Atunci cand achizitionezi prelungitoare electrice insa, nu este suficient sa te orientezi in fucntie de lungime sau de numarul de cuple. Pentru a te asigura ca este un prelungitor eficient, trebuie sa tii cont de mai multe criterii.

Prelungitor electric universalPrelungitor electric universal cu USB

Ce trebuie sa urmaresti atunci cand achizitionezi un prelungitor electric?

 

1. Componentele prelungitorului. Nu toate prelungitoarele sunt la fel. In functie de tara in care vrei sa le utilizezi, trebuie sa alegi diverse tipuri de stechere sau de cuple. In Romania este folosit modelul clasic (Schuko) sau cel ingust (euro) atunci cand vine vorba despre prize si automat, atunci cand vine vorba despre stechere. Daca vrei sa folosesti prelungitorul in America, in vestul Europei sau in Asia, vei avea de alte tipuri de stechere si de prize.

 

2. Grosimea cablului. Nu doar lungimea cablului conteaza, ci si grosimea lui. Atunci cand cablul este foarte lung, este bine sa optezi pentru o grosime mai mare, deoarece un cablu mai gros inseamna mai multe fire de cupru integrate si automat, un amperaj mai mare.

 

3. Numarul de cuple. Desi este tentant sa achizitionezi un prelungitor cu un numar cat mai mare de prize (cuple), este bine sa optezi pentru variante cu mai putine, mai ales daca vrei sa folosesti dispozitive de mare putere. In caz contrar, risti sa scurtcircuitezi intreaga locuinta, aglomerand consumul pe o singura priza. Daca nu folosesti consumatori mari, poti sa ai pana la 5 cuple. Spre exemplu, poti folosi incarcatoare de telefon, laptopuri, televizoare sau boxe.

 

4. Masurile de siguranta. Nu in ultimul rand, trebuie sa urmaresti masurile de siguranta pe care le are prelungitorul. Este bine ca acesta sa aiba impamantare sau intrerupator. Atunci cand folosesti un prelugitor asigura-te ca priza in care il pui este impamantata si ca nu are fluctuatii de tensiune.

Prelungitor electric pentru computer Prelungitor electric cub

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare