lcp
0
Coș

Telecomenzi

Filtre active

Aproape orice tip de produs electronic si electrocasnic modern poate fi controlat prin telecomanda. Televizorul, sistemul audio, aparatul de aer conditionat si chiar frigiderul si masina de spalat pot fi setate prin acest obiect de control care de multe ori este atat de comun incat trece neobservat.

Dat fiind faptul ca multe electronice pot fi controlate prin telecomanda, exista riscul ca locuinta sa devina intesata de astfel de dispozitive.

 

Din fericire, in ultimii ani au devenit din ce in ce mai populare telecomenzile universale, pe care vi le recomandam cu caldura. In magazinul nostru poti gasi o varietate mare de telecomenzi universale , cu care sa controlezi toate dispozitivele din casa.

 

Care este istoria telecomenzii?

 

Oricat ar fi de greu de crezut, telecomanda a aparut inca din secolul 19. in 1898 Nikola Tesla incepea sa se foloseasca de frecvente radio pentru a controla de la distanta un mic obiect. Inventia sa era gandita pentru armata americana, insa nu a fost adoptata deoarece era considerata a fi prea delicata.

 

Ulterior insa, tehnologia lui Tesla a fost adoptata de trupele germane care o foloseau pentru a controla barcile de la distanta iar in momentul in care au aparut televizoarele, a fost preluata cu incantare de iubitorii micilor ecrane.

 

In 1956 a fost lansata prima telecomanda similara cu cele pe care le folosim astazi, iar succesul a fost unul rasunator. Pe atunci, se foloseau undre ultrasonice de inalta frecventa pentru mutarea canalului, insa dupa 1980 au inceput sa fie folosite semnalele luminoase infrarosii.

Telecomanda universala a venit ca o evolutie naturala si ca un raspuns la nevoia oamenilor de a nu mai incurca telecomenzile destinate diverselor tipuri de electronice.

 

Daca la inceput telecomenzile erau foarte costisitoare, crescand chiar si cu o treime pretul televizoarelor, astazi sunt accesorii care pot fi achizitionate cu doar cateva zeci de lei. In magazinul nostru poti gasi cateva modele excelente de telecomenzi ieftine.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare