lcp
0
Coș

Fludor

Filtre active

Fludorul este materialul cu ajutorul caruia se lipesc diversele componente electronice: fire, rezistente, condensatoare, etc. Materialul de baza al fludorului este staniul, care poate fi amestecat cu mici cantitati de metal, precum cuprul, argintul si plumbul.

In general, fludorul poate fi cumparat sub forma de sarma si pentru a-si atinge scopul trebuie sa fie topit cu ajutorul unui pistol de lipit.

 

In trecut, cel mai folosit fludor era cel din Staniu si Plumb (SN Pb), care se regaseau in proportie de 60-40%. Rareori se gaseau materiale suplimentare, cum ar fi cuprul.

Astazi, plumbul nu mai este folosit din cauza unei directive privind restrictionarea anumitor substante, asadar, fludorul este realizat din staniu si diverse alte materiale.

Singurul dezavantaj al faptului ca nu mai exista plumb in fludor este faptul ca temperatura de topire este mult mai mare, ceea ce poate genera un stres termic destul de mare pentru componentele care urmeaza sa fie lipite.

 

Daca esti in cautarea unui fludor de cea mai buna calitate, pe site-ul nostru poti gasi cateva optiuni foarte bune. Nu este suficient sa ai un fludor  bun, insa. Este important sa te asiguri ca il folosesti corect si ca respecti o serie de reguli:

 

1. Nu refolosi niciodata fludorul care a ramas pe varful ciocanului de lipit. Desi pare tentant sa fie folosit, acesta nu adera bine la locul lipirii, rupandu-se destul de repede. Fludorul nou contine o substanta decapanta numita “Flux“ care curata oxizii de la locul lipirii si fac materialul sa adere mult mai bine la componenta ce urmeaza sa fie lipita;

2. Este foarte important ca firul sa fie cositorit inainte de lipire si sa fie desizolat pe o suprafata de doar 2, 3 mm;

3. Pentru o lipire eficienta este bine sa se aleaga fludorul potrivit. Acesta trebuie sa aiba cantitatea corecta de flux, mai ales daca suprafata de lipid nu este foarte curata;

4. Statia de lipire este si ea foarte importanta, fiind necesara o temperatura corecta pentru topirea fludorului. Cu toate astea, nu trebuie sa se foloseasca temperaturi excesive.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare