lcp
0
Coș

Tastaturi

Filtre active

Ai nevoie de o tastatura noua pentru computerul tau? In oferta Sogest poti gasi o varietate uriasa de modele. Fie ca vrei o tastatura clasica, cu fir, una wireless, una destinata exclusiv gamingului sau una potrivita pentru controlul televizoarelor smart, vei gasi cele mai bune optiuni de pe piata, de la producatori precum A4Tech sau Genius.

 

O tastatura buna poate transforma complet experienta utilizarii unui calculator, fie ca este vorba despre munca, gaming, sau navigare pe internet, motiv pentru care trebuie sa acorzi atentie maxima detaliilor atunci cand faci o astfel de achizitie.

 

Cum sa alegi o tastatura buna?

 

Alegerea tastaturii ideale depinde de mai multi factori:

 

Tipul de taste. Tastele mecanice sunt preferate de gameri si de cei care scriu mult, datorita feedback-ului tactil si durabilitatii lor. Pe de alta parte, tastaturile cu membrane sunt mai silentioase si mai accesibile, fiind o optiune potrivita pentru birouri si spatii comune.

 

Ergonomia. Tastaturile ergonomice sunt proiectate pentru a reduce tensiunea pe incheieturile mainilor, oferind o dispozitie a tastelor care urmeaza forma naturala a mainilor. Acestea pot reduce semnificativ disconfortul si riscul de a dezvolta sindromul de tunel carpian.

 

Caracteristici suplimentare.  Iluminarea de fundal, tastele programabile si suportul pentru incheietura mainii sunt cateva dintre caracteristicile care pot imbunatati si mai mult experienta de utilizare a tastaturii.

 

 

Tipuri de tastaturi

 

Exista mai multe tipuri de tastaturi, fiecare avand caracteristici si avantaje specifice.

 

  • Tastaturi mecanice. Utilizeaza comutatoare individuale sub fiecare tasta, oferind un feedback tactil si sonor distinct. Sunt apreciate pentru durabilitatea si fiabilitatea lor.
  • Tastaturi cu membrana. Acestea functioneaza printr-o membrana flexibila care inregistreaza apasarea unei taste. Sunt mai silentioase si mai accesibile, dar pot oferi un feedback mai putin satisfacator decat modelele mecanice.
  • Tastaturi pentru gaming. Echipate cu iluminare RGB personalizabila si taste programabile, sunt optimizate pentru nevoile jucatorilor.
  • Tastaturi wireless. Ofera libertatea de a lucra fara restrictii de cabluri, fiind ideale pentru cei care doresc un birou curat si organizat.

 

Tastatura, asa cum o cunoastem astazi, este rezultatul a peste un secol de inovatie si dezvoltare. Primul dispozitiv care a utilizat o tastatura similara cu cele actuale a fost masina de scris, inventata in secolul XIX. Dispunerea QWERTY, creata in 1873, a fost proiectata pentru a preveni blocarea tijelor de tipar la masinile de scris mecanice, si a ramas standardul industriei pana astazi.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare