lcp
0
Coș

Stabilizatoare de tensiune

Filtre active

Stabilizatorul de tensiune este un dispozitiv cu ajutorul caruia se obtin valori constante ale tensiunii electrice la iesire. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv tensiunea din circuit este mentinuta la valoarea dorita, in asa fel incat sa nu existe riscul de deteriorare a produselor electrice din cauza tensiunii mult prea mari.

 

Stabilizatoarele de tensiune se folosesc pentru gadgeturi, pentru electrocasnice si pentru computere si functioneaza pe principiul unui transformator: atunci cand tensiunea de intrare scade activeaza releele electromagnetice, adaugand mai multe ture in bobina secundara, iar atunci cand tensiunea creste, dezactiveaza releele.

 

Cand ai nevoie de un stabilizator de tensiune?

 

In general, ai nevoie de un stabilizator de tensiune atunci cand fluctuatiile de tensiune din retea sunt foarte mari, iar dispozitivele pe care le folosesti sunt foarte importante.

In principiu, daca alegi sa folosesti un astfel de produs poti preveni o multime de situatii neplacute si poti economisi multi bani.

 

Cum alegi un stabilizator de tensiune?

IN magazinul nostru poti gasi zeci de variante de stabilizatoare de tensiune. Pentru a-l alege pe cel mai bun trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

·         Tine cont de tipul stabilizatorului. Acesta poate fi cu relee sau cu servomotor. Cel cu relee este potrivit pentru consumatorii mici, in timp ce varianta cu servomotor este potrivita pentru frigider, masina de spalat, etc;

·         Tine cont de capacitate. Un stabilizator de tensiune cu capacitate mare permite conectarea unui numar mai mare de dispozitive;

·         Tine cont de protectii. Stabilizatoarele eficiente au protectie la scurtcircuit, protectie la suprasarcina sau protectie la supratensiune.

De asemenea, este important sa ai in vedere si modul in care va fi controlat stabilizatorul sau nivelul de zgomot pe care acesta il produce. Daca va fi folosit non stop, este bine sa se opteze pentru un stabilizator cat mai silentios.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare