lcp
0
Coș

Ventilatoare PC

Filtre active

PC-urile devin din ce in ce mai performante ceea ce inseamna ca toate componentele lor consuma mai multa energie. Consumul de energie este corelat cu disiparea de energie, care se resimte sub forma de caldura.

Caldura generata de un PC poate fi daunatoare atat pentru acesta, cat si pentru mediul din jurul sau, motiv pentru care un computer performant trebuie sa beneficieze de unul sau mai multe ventilatoare PC.


Ce face un ventilator PC?

 

Asigura o circulatie foarte buna a aerului prin carcasa. Practic, reuseste sa aduca mereu aer nou si sa il elimine pe cel viciat.

Pentru o eficienta maxima a ventilatiei, o carcasa de PC trebuie sa aiba intotdeauna cel putin doua ventilatoare: unul care sa aduca aer si unul care sa il impinga afara. Este adevarat ca majoritatea carcaselor vin cu ventilatoare incluse, insa de cele mai multe ori acestea nu sunt de cea mai buna calitate, fiind nevoie de ventilatoare care sa poata impinge un flux de aer mai mare.

Din fericire, pe Sogest.ro gasesti ventilatoare PC de cea mai buna calitate, gandite pentru toate tipurile de carcase PC.

 

Cum se conecteaza ventilatoarele la PC si ce trebuie avut in vedere la achizitia lor?

 

Conectarea se face la sursa PC-ului sau la placa de baza prin adaptoare usor de folosit. La alegerea ventilatorului este bine sa se tina cont de marimea lui, de viteza de rotatie (o viteza de rotatie mai mare inseamna o eficienta mai mare, insa o functionare mai zgomotoasa) si de aspect. In ultima vreme au aparut tot felul de ventilatoare cu iluminare LED si accesorii care contribuie la aspectul general al carcasei.

Un flux mare de aer in carcasa poate sa insemne o functionare mai buna a computerului si o durata mai mare de viata pentru acesta. Tocmai de aceea, ventilatoarele sunt esentiale.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare