lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Care este istoria si semnificatia luminilor de Craciun?

Publicat in3 Ani in urma 1382
Imi place0
Care este istoria si semnificatia luminilor de Craciun?

 In fiecare an, sarbatorile de iarna vin la pachet cu  milioane de luminite colorate care imbogatesc fiecare casa, fiecare strada si fiecare magazin. Ghirlandele de sarbatori sunt iubite de toata lumea si reusesc sa transforme orice spatiu intr-unul calduros si primitor.

Daca vrei sa iti transformi casa intr-un loc magic de sarbatori, iti recomandam ghirlandele luminoase multicolore pe care le gasesti in magazinul nostru. Pe langa faptul ca sunt deosebite din punct de vedere al aspectului, sunt cat se poate de sigure pentru utilizarea atat in interior, cat si in exterior.

Atunci cand impodobesti bradutii sau casa, pentru a avea un context si um motiv bine conturat pentru care faci asta este bine sa stii care este istoria luminilor de Craciun.

Luminite de Craciun

Care este istoria si semnificatia luminitelor de Craciun?

 

Luminile de Craciun dateaza inca dinainte de aparitia becului. Inainte de secolul 19, acestea erau obinute de la lumanari instalate peste tot pe strazi sau chiar in braduti. Nu era o solutie tocmai practica, deoarece necesita supraveghere continua si era foarte periculoasa, mai ales in conditiile in care majoritatea locuintelor erau construite din lemn.

 

Prima instalatie moderna pentru bradul de Craciun a fost inventata abia dupa inventarea becului lui Thomas Edison. Chiar marele inventator a dat nastere obiceiului de iluminare a casei cu beculete in timpul Craciunului. In 1880, in preajma Craciunului, acesta si-a inconjurat intregul laborator cu lumini, ceea ce i-a impresionat pe toti cei care treceau pe langa el.

 

Doi ani mai tarziu, Edison a vandut prima instalatie pentru brad, care a dus la creearea unor adevarate noi obiceiuri in pietele orasenesti si in casele oamenilor. Este adevarat ca obiceiul a fost destinat, la inceput, doar oamenilor bogati. Abia in anul 1920, atunci cand General Electric a inceput sa produca instalatii de brad pe scara larga, preturile au scazut, luminitele de Craciun devenind un obicei pentru majoritatea oamenilor.

In anii '60, americanii dau tonul imbracarii caselor in lumini, iar europenii sau japonezii il preiau imediat.

De ce sunt diferite instalatiile de astazi de instalatiile din trecut?

 

Comparand instalatiile de pe Sogest cu cele ale lui Edison, descoperim diferente uriase in ceea ce priveste siguranta si eficienta. Astazi, majoritatea instalatiilor sunt LED si pot fi achizitionate in numeroase culori. Acestea sunt foarte durabile, nu prezinta riscuri de supraincalzire si consuma foarte putina energie. Astfel, iti poti impodobi intreaga casa cu luminite colorate.

Ghirlande luminoase de Craciun

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare