lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Stabilizator tensiune

Publicat in4 Ani in urma 1353
Imi place0
Stabilizator tensiune

De ce sa utilizezi un stabilizator de tensiune pentru centrala termica? Cum alegi un astfel de produs?

Reteaua electrica nu este intotdeauna stabila, ceea ce duce la fluctuatii si la afectarea dispozitivelor electrice din casa. Din fericire, riscul de aparitie a fluctuatiilor poate sa fie eliminat prin instalarea unui stabilizator tensiune.


Ce este un stabilizator de tensiune?

Este un dispozitiv prin care tensiunea este reglata inainte de a ajunge in aparatul careia ii este destinata. In felul acesta, echipamentele electrice si electronice din casa nu risca sa se arda.
Stabilizatorul de tensiune este util in retelele electrice cu consumatori foarte mari si este strict necesar pentru protectia centralelor termice, a aparatelor de aer conditionat, a frigiderelor si a altor dispozitive ce pot fi foarte costisitoare.


Cum alegi un stabilizator de tensiune?

Daca esti convins de utilitatea stabilizatorului de tensiune, trebuie sa il alegi cu atentie. Exista cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi un astfel de produs, cel mai important fiind tipul stabilizatorului.
Pe piata vei gasi 3 tipuri ce pot fi folosite in toata casa:

1. Stabilizatoarele cu releu. Sunt stabilizatoarele digitale, care se remarca prin pretul destul de mic, insa nu sunt tocmai cele mai fiabile. Conform statisticilor, un stabilizator de tensiune cu releu trebuie sa fie inlocuit o data la 3-4 ani din cauza contactelor destul de slabe pe conectorii de ardere.

2. Stabilizatoarele cu servomotor. Finctioneaza destul de lent, insa echilibreaza destul de bine tensiunea de iesire. Ceva mai costisitoare, insa nu foarte scumpe, acestea pot reprezenta o solutie destul de buna.

3. Stabilizatoarele electronice ( cu tiristor ). Sunt cele mai bune, deoarece sunt silentioase, sunt foarte precise si au o reactie instanta atunci cand apar oscilatiile de tensiune. Sunt mai costisitoare, insa pot duce la economii substantiale de bani necesari pentru reparatia unei centrale scumpe.


Nu doar tipul stabilizatorului conteaza insa, ci si alte detalii:
• Puterea electrica a aparatului pentru care este achizitionat stabilizatorul;
• Producatorul. Incearca sa optezi pentru un producator ce are un nume cunoscut in zona produselor electronice;
• Diverse alte specificatii tehnice. Conteaza foarte mult timpul de raspuns al stabilizatorului ( exprimat in milisecunde ), intervalul de operare la intrare ( valorile maxime si minime ale tensiunii pe care o poate egaliza), intervalul de temperatura la care poate sa functioneze sau modul de instalare. Este de preferat sa achizitionezi un stabilizator usor de instalat, care nu necesita niciun fel de ingrijire ulterioara.

Evident, conteaza si dimensiunile, aspectul stabilizatorului si zgomotul pe care il produce. Aceste elemente nu tin de functionarea lui, asadar, raman o decizie strict subiectiva a utilizatorului.
Daca vrei stabilizatoare de tensiune de buna calitate, in magazinul nostru poti gasi cateva modele cat se poate de interesante.

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare