lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Telecomanda TV universala

Publicat in4 Ani in urma 1749
Imi place0
Telecomanda TV universala

Telecomanda TV universala

De ce sa folosești o telecomanda universala și ce trebuie sa știi despre un astfel de accesoriu?

Traim intr-o perioada in care tehnologia pare sa ne copleseasca. Peste tot prin jurul nostru sunt electronice si electrocasnice din ce in ce mai inteligente, care pot fi controlate cu usurinta de la distanta. Problema este ca de cele mai multe ori, controlul de la distanta se face printr-o telecomanda, iar numarul mare de electronice si electrocasnice face si numarul telecomenzilor sa fie unul foarte mare.
Daca te gasesti in situatia de a avea 5-6 telecomenzi pe care le incurci de fiecare data, o telecomanda universala este solutia. Poti incepe simplu, cu o telecomanda TV universala, care sa controleze toate televizoarele din casa, dupa care poti gasi telecomenzi cu ajutorul carora sa controlezi si aparatul de aer conditionat, centrala termica sau sistemul de sunet.


Istoria si principiul de functionare al telecomenzilor

Daca telecomanda pare astazi un accesoriu comun, in urma cu 50-70 de ani era de domeniul SF-ului. Tehnologia dupa care functioneaza acest obiect a fost inovata in al Doilea Razboi Mondial si a fost folosita pentru detonarea incarcaturilor explozive de la distanta.
Dupa terminarea conflictului insa, rolul sau s-a schimbat, devenind unul cat se poate de casnic. Foarte multi oameni au fost atrasi de ideea de a controla obiecte de la distanta, asadar, au aparut telecomenzile TV si telecomenzile pentru diverse alte aparate.
Pentru multi, principiul de functionare al acestui obiect este inca de domeniul SF-ului, insa este destul de simplu: telecomanda transmite fie prin unde luminoase, fie prin radio, un cod de control. Acest cod este preluat de un reciever si pus in aplicare.


Telecomanda cu infrarosu sau cu radio?
Desi au trecut peste 70 de ani de la inventarea telecomenzii, tehnologiile de functionare au ramas aceleasi, in cea mai mare parte: IR si radio.
Telecomenzile in infrarosu actioneaza in spectrul invizibil al luminii si sunt destul de ieftine. Din pacate, nu pot trece de obstacole.
Telecomenzile radio, in schimb, pot transmite codul de comanda chiar si prin pereti, insa au dezavantajul de a interfera cu routerele Wireless sau cu telefoanele mobile. Dat fiind faptul ca exista o multime de routere, telefoane si aparate de radio, de cele mai multe ori sunt mai potrivite variantele IR.


Este telecomanda universala diferita de telecomanda clasica? De ce sa o folosesti?

In ultimii ani, telecomenzile universale au devenit din ce in ce mai populare din motive evidente:
• Elimina nevoia unui numar mare de telecomenzi;
• Elimina nevoia unui numar mare de baterii;
• Poate sa includa mai multe tehnologii, inclusiv ecrane LED.
In principiu, varianta universala a telecomenzii este identica cu varianta clasica, insa contine mai multe coduri de comanda destinata unui numar mai mare de dispozitive. Exista telecomenzi deja setate sau telecomenzi ce pot fi setate de utilizator.
In magazinul nostru vei gasi o varietate mare de telecomenzi universale care sa iti usureze foarte mult viata acasa sau la birou, oferindu-ti o doza mare de confort.

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare