lcp
0
Coș
Filtrare după
Filtrare după
Marca
Compatibil
Tip
Standard
Cablu
Conector
Putere W
Culoare

HDMI

Filtre active

Standardul HDMI ( High Definition Multimedia Interface )este gandit pentru a transmite imagini digitale si sunet digital la o calitate foarte buna. Istoria acestui standard nu este una foarte lunga si incepe in anul 2000, in laboratorul unei firme denumite “ Sillicon Image” din Japonia. Era o perioada in care mai multi producatori incercau sa isi impuna interfata pentru transmisia imaginii si a sunetului intre echipamentele audio-video, iar standardele vechi (VGA si DVI ) erau depasite.

HDMI a reusit sa invinga in lupta dintre numeroasele standarde si a atras atentia unor firme uriase, precum Hitachi, Panasonic, Sony sau Toshiba.

 

Care este modul de functionare a HDMI?

 

HDMI este un standard care poate defini protocoalele de transmisie a datelor, folosindu-se de o serie de conectori mecanici. Exista mai multe marimi de conectori HDMI ( standard, mini sau micro ), in asa fel incat transmnisia de date sa se poata face intre aparate cu dimensiuni cat mai diferite.

Modul de transmisie este intr-o continua adaptare, insa principiul este acelasi:

  • Datele video sunt trimise necomprimate, cu modelul de redare sRGB;
  • Datele audio sunt transmise decomprimate in format PCM;

Faptul ca datele sunt transmise fara a fi comprimate ofera o serie de avantaje, cum ar fi faptul ca transmisia se face fara pierderi si faptul ca se poate face foarte rapid. Exista si o serie de provocari, in conditiile in care posibilitatile HDMI sunt direct proportionale cu viteza de transmisie a datelor.

 

Care este tehnologia de transmisie folosita de HDMI?

 

Tehnologia de transmisie se numeste TMDS si este acronimul de la transition-minimized differential signaling. In traducere, inseamna semnalizare diferentiala cu variabilitate minimizata. TDMS limiteaza influenta pe care o au radiatiile electromagnetice asupra datelor si pastreaza standardul HDMI mereu de actualitate.

Datorita TDMS si evolutiei continue a HDMI, astazi prin acest standard se pot transmite inclusiv date provenite din portaluri de streaming live, cum ar fi Youtube sau Netflx.

 

Cum a evoluat standardul HDMI?

 

Evolutia HDMI a fost una continua si a inceput cu HDMI 1.0, care era un standard foarte limitat ( rezolutie maxima 1920 x 1200 p60, profunzime a culorii de 24 biti, frecventa maxima a pixelilor de 165 Mhz si latimea de banda de 4.95 Gbit ).

 

Usor, usor, standardul a trecut prin HDMI 1.1, 1.2, 1.2a, 1.3….etc, pana a ajuns astazi la HDMI 2.1. Este cel mai nou standard si asigura o rezolutie maxima de 7680 x 4320p120, o frecventa maxima a pixelilor de 1200 Mhz, o lagime de banda TMDS de 48 Gbit/s si o profunzime a culorii de 48 biti.

Alaturi de standard a evoluat si cablul HDMI. Astazi exista 4 tipuri de cabluri: Standard HDMI, High Speed HDMI, Standard HDMI cu Ethernet si High Speed HDMI cu Ethernet.

Toate pot fi gasite in magazinul nostru, la cea mai buna calitate.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare