lcp
0
Coș

Acumulatori plumb

Filtre active

Daca esti in cautarea unor acumulatori plumb, in oferta noastra poti gasi cele mai bune optiuni, produse de branduri precum Well, Vipow, Ultracell sau Emos.

Acumulatorii sunt echipamente care pot transforma energia chimica in electricitate, avand marele avantaj de a fi portabili.

 

Acumulatorul cu plumb are o istorie veche de mai bine de 150 de ani, fiind inventat in anul 1859 de catre inginerul francez Gaston Plante. Se mai numeste si acumulator acid si este cel mai simplu tip de acumulator pe care il poti gasi pe piata.

 

De-a lungul timpului, acumulatorul inventat de Gaston Plante a suferit diverse modificari, cu scopul de a se elimina riscul de scurgere a electrolitului. Astfel, in anii’ 60 cercetatorii germani au descoperit un gel electrolit care a imbunatatit considerabil vechiul acumulator.

Avantajul major al acestui tip de acumulator este faptul ca furnizeaza un curent puternic la conectare, ceea ce il face perfect pentru motoarele termice, in special pentru motoarele automobilelor.

 

Un acumulator cu plumb este alcatuit din mai multe celule. O bateria de 12 V are 6 celule iar o celula este alcatuita din 3 elemente: un vas, un element si un electrolit. Vasele celulelor sunt realizate, de regula, din polipropilena iar electrozii au forma unor plai, putand fi negativi sau pozitivi.

 

Pentru a putea inmagazina energie, electrozii sunt cufundati intr-o solutie de acid sulfuric.

Care sunt principalele caracteristici ale acumulatorilor cu plumb?

l  Tensiunea acumulatorului este determinata de numarul de elemente in serie;

l  Capacitatea sa se masoara in Amperi Ora;

l  Pot fi distrusi daca se depaseste curentul de lucru maxim pe care il suporta;

l  Pierd destul de multa energie prin diverse reactii chimice secundare. Tocmai de aceea, randamentul energetic este de maxim 70%-80% din valoarea maxima;

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare