0
Coș
Vizualizate recent
Nici un articol

Acumulatori

Desi acumulatorii seamana cu bateriile, indeplinind aceleasi functii, acestia sunt destul de diferiti. Un acumulator este o celula electro-chimica prin care se furnizeaza energie catre un circuit extern.

Energia este inmagazinata si pastrata de acumulator iar dupa ce este consumata, poate fi reincarcata.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe tipuri de acumulatori:

 

Acumulatori cu plumb. Au o tensiune electromotoare de 2.2V si tensiune de incarcare pe celula de 2.39 V. Din pacate, nu au un numar foarte mare de cicluri incarcare/descarcare iar capacitatea lor scade cu fiecare noua reincarcare. Din fericire, sunt foarte ieftini si nu se autodescarca atunci cand nu sunt folositi.

 

Acumulatori Nichel-Cadmiu ( Ni-CD). Au o tensiune electromotoare pe celula de 1.2 V si tensiune maxima de incarcare de 1.44 V. Functioneaza bine la temperaturi scazute, au un numar mare de cicluri de incarcare/descarcare si au un palier de tensiune mare. Din pacate, au o rata mare de autodescarcare ( 10-15% in primele 24 de ora si 10-15% pe luna ulterior );

 

Acumulatori pe baza de Litiu. Au tensiunea electromotoare pe celula de 3.6 V si o curba de descarcare descendenta. Functioneaza foarte bine le temperaturi intre 5 si 50 de grade, au suficient de multe cicluri de incarcare – descarcare ( mai putine decat in cazul acumulatorilor Ni-CD, insa mai multe decat in cazul acumulatorilor cu plumb ) si au o rata de autodescarcare destul de mica: doar 5% din capacitate in primele 24 de ore si 1-2% pe luna ulterior.

 

Daca vrei sa achizitionezi acumulatori de buna calitate, este bine sa optezi pentru branduri cat mai cunoscute. De-a lungul timpului, branduri precum Varta, Duracell, Panasonic sau Energizer s-au evidentiat prin calitate.

 

In magazinul nostru poti gasi mai multe tipuri de acumulatori de cea mai buna calitate, cu capacitate generoasa, cu posibilitatea de reincarcare si cu un pret atractiv.

Meniu

Contul meu

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare