lcp
0
Coș

XLR

Filtre active

Conectorii XLR sunt conectori electrici folositi la echipamentele audio si video profesionale. Acesti conectori au o forma circulara si au intre 3 si 7 pini pe mufa tata, care se conecteaza la 3-7 gauri pe mufa mama.

In general, conectorii XLR sunt asociati cu semnalul audio balansat, sunt foarte robusti si se fixeaza foarte bine intre ei. Multi producatori de muzica prefera sa foloseasca acest tip de conectori pentru ca genereaza un zgomot de fond mai mic si permit folosirea unor cabluri mai lungi, fara o pierdere semnificativa a calitatii sunetului.

Cu toate astea, cablurile si mufele XLR sunt mai scumpe decat cele nebalansate iar mufarea este putin mai dificila.

 

Care este istoria conectorilor XLR?

Conectorii XLR au fost inventati in anul 1950 de James H. Cannon, cel care a infiintat Cannon Electrics. La inceput nu s-au numit XLR, ci Cannon X Series, denumirea fiind schimbata in Cannon XL si din 1955, dupa adugarea unor elemente din neopren la mufa mama, in XLR.

Cei mai folositi conectori XLR sunt ceri cu 3 pini (XLR3). Acestia sunt prezenti pe majoritatea microfoanelor profesionale si transmit semnal audio balansat.

Exista si conectori cu 4 pini, folositi pentru castile mono, cu 5 pini, folositi pentru microfoane, cu 6 pini, folositi pentru luminile de scena conectate la semnalul audio sau cu 7 pini, folositi pentru conectarea anumitor microfoane la sursa lor de energie.

 

XLR sau RCA?

Daca iti doresti un sunet clar, de foarte buna calitate, XLR este cea mai buna optiune. Conectorii RCA sunt varianta mai ieftina, insa, ceea ce ii face mult mai prezenti in utilizarea de zi cu zi.

Daca esti in cautarea unor cabluri sau a unor conectori XLR, in magazinul nostru poti gasi cateva optiuni foarte atractive, care iti asigura o auditie excelenta sau inregistrarea audio la o calitate foarte buna.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare