lcp
0
Coș

RCA

Filtre active

Conectorul RCA este un conector folosit pentru transmiterea semnalelor audio si video. Proiectat in 1937 de catre Radio Corporation of America (de unde vine si acronimul), se remarca printr-un design simplu si un cost scazut. Tocmai datorita acestor doua proprietati, mufa RCA  a devenit foarte populara de-a lungul timpului.

Mufele RCA sunt compuse din doua elemente interconectabile: Mufa RCA tata (Rca Plug) si mufa RCA mama (Rca Jack).

Lucruri interesante despre RCA

·         Din 1950, mufele RCA au inceput sa inlocuiasca vechile conectoare folosite in domeniul audio-video. Astfel, majoritatea dispozitivelor din acea perioada aveau disponibil un conector RCA;

·         Toate cablurile RCA au o forma standard: mufele tata au un conector central, inconjurat de un inel, in timp ce mufele mama au o gaura centrala inconjurata de un inel. Pentru conectare, cele doua inele se interconecteaza iar conectorul central al mufei tata intra in gaura mufei mama.

·         Conectarea se face foarte simplu, prin simpla impingere a mufei tata in mufa mama;

·         Exista anumite coduri de culori pentru a se diferentia destinatia fiecarei mufe RCA. Astfel, galbenul este asociat conexiunii video, rosul este asociat canalului audio din dreapta si alb sau negru este asociat canalului audio din stanga (pentru boxele sau castile stereo). Acest trio de culori poate fi gasit la majoritatea dispozitivelor: televizoare, computere, console video, etc. Pe langa culorile standard, pe mufele RCA pot fi gasite si alte culori, cum ar fi maro, gri, mov, verde, etc. Fiecare reprezinta o anumita componenta a sistemelor de sunet sau a componentelor video;

·         Dimensiunile mufei tata sunt standard: conectorul central are 3.175 mm in timp ce inelul are 8.25 mm;

·         Exista si dezavantaje pe care  RCA-ul le aduce. Spre exemplu, daca mufa este conectata atunci cand aparatul este in functiune, poate sa apara un sunet extrem de deranjant. De asemenea, fiecare semnal are nevoie de propria conexiune.

·         Inainte ca televizoarele HD sa devina un standard, toate televizoarele, VCR-urile sau DVD-urile transmiteau sunetul prin conectori RCA;

·         Desi conectorii RCA sunt intalniti adesea pe dispozitive mai vechi, acestia se pot regasi si pe dispozitive noi si pot transmite semnale video la rezolutii FULL HD.

Daca esti in cautarea unor conectori RCA de buna calitate, in magazinul nostru poti gasi cateva optiuni foarte interesante.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare