Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.
0
Cos
Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Istoria mufei Jack

Publicat in7 Luni in urma 378
Imi place1
Istoria mufei Jack

O folosim cu totii, de multe ori fara sa o bagam prea tare in seama. Este vorba despre mufa Jack, un conector care ne leaga castile sau boxele audio la aproape orice dispozitiv. Mufa Jack este un conector banal, care a reusit gratie simplitatii sale sa reziste mai bine de 100 de ani si sa fie mereu in preferintele utilizatorilor.

Cand a aparut istoria Jackului?
Primul conector Jack a aparut in anii 1800, odata cu primele telefoane. Acesta era un conector de 6.35 mm si eera folosit de operatorii centralelor telefonice in moemntul in care conectau apelurile. Simplitatea jackului de astazi este bazata, de fapt, pe nevoia operatorilor de a scoate si de a introduce rapid un cablu dintr-un port in altul.

Mufa jack universala, folosita in mod standard pentru industria echipamentelor auto a aparut ceva mai tarziu, mai exact in 1950. Aceasta are 3.5 mm si a aparut pentru a deservi cel mai vandut gadget din telecomunicatii: radioul. Intre anii ’60 si ’70, succesul radioului portabil a fost unul impresionant si odata cu el si succesul Jackului: peste 3 miliarde de dispozitive au fost vandute in intreaga lume.

In anii ’80, atunci cand a aparut si primul Walmnan Sony, Jackul de 3.5 mm a devenit un standard pentru toate echipamentele audio care erau construite sau care urmau sa fie construite. Indiferent ca este vorba despre CD Playere, MP3 Playere sau Smartphone-uri, toate au cate o mufa Jack prin care utilizatorul isi poate conecta castila la dispozitiv. Este adevarat ca in ultimii ani cei de la Apple au oferit si solutii alternative la Jack, insa nimeni altcineva nu si-a pus problema sa schimbe banalul conector. Pana la urma, de ce sa schimbi ceva care functioneaza bine de mai bine de 100 de ani si este folosit de toata lumea, pe intregul mapamond?

De ce este mufa jack atat de populara?
Exista cateva motive cat se poate de concludente:

De-a lungul celor 100 de ani de istorie a suferit foarte putine modificari, ceea ce face orice casca sau orice sistem audio sa se potriveasca oricarui dispozitiv cu Jack;
Designul conectorului este unul perfect, care asigura un contact foarte bun intre mufa si port;
Calitatea audio pe care o ofera este impecabila iar de-a lungul timpului s-a trecut rapid de la sunetul mono la cel stereo si apoi s-a adaugat functia de microfon pentru a putea deservi dispozitivele moderne, precum telefoanele.
In teorie, majoritatea mufelor jack sunt la fel, diferentele constand in materialele din care sunt realizate si protectia pe care o ofera. In magazinul nostru poti gasi mai multe variante de mufe Jack foarte interesante, la preturi mai mult decat decente.

Meniu

Contul meu

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost gasite produse.

Creeaza un cont pentru adaugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creati un cont gratuit pentru a utiliza wishlist-urile.

Autentificare