lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Istoria jack-ului

Publicat in4 Ani in urma 1423
Imi place1
Istoria jack-ului

Cu toții îl folosim, de multe ori fără a-i acorda prea multă atenție. Este vorba despre mufa Jack , un conector care ne conectează căștile sau difuzoarele audio la aproape orice dispozitiv. Mufa Jack este un conector banal, care a reușit datorită simplității sale să dureze mai mult de 100 de ani și să fie mereu în preferințele utilizatorilor.
Când a
ieșit istoria lui Jack ?
Primul conector Jack a apărut în anii 1800, cu primele telefoane. Acesta a fost un conector de 6,35 mm și a fost utilizat de operatorii stațiilor telefonice din moemnt unde au conectat apelurile. Simplitatea jack-ului de astăzi se bazează, de fapt, pe nevoia operatorilor de a scoate și introduce rapid un cablu de la un port la altul.
Mufa universală, utilizată ca standard pentru industria echipamentelor auto, a apărut puțin mai târziu, în 1950.
Are 3,5 mm și părea să servească cel mai bine vândut gadget în domeniul telecomunicațiilor: radioul. Între anii 60 și 70, succesul radioului portabil a fost impresionant și odată cu acesta și succesul lui Jack: peste 3 miliarde de dispozitive au fost vândute în întreaga lume.
În anii 1980, când a apărut primul Sony Walmnan, jack-ul de 3,5 mm a devenit un standard pentru toate echipamentele audio care au fost construite sau care vor fi
construit. Fie că este vorba de CD Playere, MP3 Playere sau Smartphone-uri, toate au un jack jack prin care utilizatorul își poate conecta setul cu cască la dispozitiv. Este adevărat că în ultimii ani Apple a oferit soluții alternative lui Jack, dar nimeni altcineva nu a avut problema să schimbe conectorul banal. La urma urmei, de ce să schimbăm ceva care a funcționat bine de peste 100 de ani și este folosit de toată lumea din întreaga lume?
De ce este jack-ul atât de
popular?
Există câteva

motive foarte concludente: pe parcursul celor 100 de ani de istorie a suferit foarte puține modificări, ceea ce face ca orice cască sau sistem audio să se potrivească oricărui dispozitiv cu Jack;
Designul conectorului este unul perfect, care asigură un contact foarte bun între priză și port;
Calitatea audio pe care o oferă este impecabilă și de-a lungul timpului a trecut rapid de la sunet mono la stereo și apoi funcția de microfon a fost adăugată pentru a servi dispozitive moderne precum telefoanele.
În teorie, majoritatea prizelor sunt aceleași, diferențele constând în materialele din care sunt fabricate și protecția pe care o oferă. În magazinul nostru puteți găsi mai multe variante de mufe foarte interesante, la prețuri mai mult decât decente.

Eticheta: Jack

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare