lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Sfaturi utile: Cum alegi cea mai buna baterie externa?

Publicat in1 Saptamana in urma 39
Imi place0
Sfaturi utile: Cum alegi cea mai buna baterie externa?

Bateria externa este foarte utila in anumite situatii, deoarece iti permite sa incarci dispozitivele mobile in orice moment si oriunde te-ai afla. Daca esti in vacanta, spre exemplu, o astfel de baterie te poate salva de o multime de momente frustrante.

Pe piata exista o multime de tipuri de baterii externe, diferite in functie de dotari, dimensiuni, capacitate, etc.

 

Cum alegi bateria externa perfecta?

 

Pentru a cumpara o baterie potrivita cerintelor tale, tine cont de urmatoarele detalii:

  • Capacitatea bateriei. Capacitatea, masurata in miliamperi ora (mAh), este probabil cel mai important factor de luat in considerare. O capacitate mai mare inseamna ca bateria externa poate stoca mai multa energie, permitandu-ti sa iti incarci dispozitivul de mai multe ori. Un power bank cu o capacitate de 10,000 mAh poate incarca un smartphone cu baterie de 3000 mAh de aproximativ doua-trei ori, in functie de eficienta specifica a bateriei externe.
  • Curentul de iesire. Masurat in amperi (A), indica cat de rapid poate bateria externa sa incarce dispozitivele conectate. Majoritatea smartphone-urilor necesita un curent de incarcare de 1A sau 2A. Daca ai un dispozitiv care suporta incarcare rapida, ar trebui sa cauti un model de power bank care ofera un curent de iesire mai mare, cum ar fi 2.1A sau chiar 3A.
  • Numarul si tipul de porturi.Trebuie sa verifici cate porturi USB are bateria externa si ce tipuri sunt acestea. Unele modele vin cu porturi multiple care permit incarcarea simultana a mai multor dispozitive. De asemenea, unele baterii externe includ porturi USB-C sau micro USB, pe langa cele standard.

 

Pe langa specificatii, trebuie sa tii cont si de modul in care vei utiliza bateria.

Daca ai nevoie de o baterie externa pentru utilizare zilnica, un model compact, cu o capacitate intre 5,000 si 10,000 mAh, ar putea fi suficient. Acestea sunt usor de transportat si indeplinesc cerintele de baza ale unui utilizator obisnuit.

 

Pentru cei care calatoresc des, un power bank cu o capacitate mare, de exemplu, 20,000 mAh sau mai mult, este mai potrivit. Desi aceste modele sunt mai grele si mai voluminoase, ele ofera mai multe incarcari complete, fiind utile in locuri unde accesul la o sursa de energie este limitat.

 

Daca esti o persoana activa, care petrece mult timp in aer liber, ai putea considera un power bank cu carcasa rezistenta la apa si la socuri. De asemenea, unele modele ofera caracteristici suplimentare precum lanterne incorporate sau posibilitatea de incarcare solara.

 

Intrebari frecvente

 

l  Cum afecteaza numarul de amperi viteza de incarcare?

Un numar mai mare de amperi permite o incarcare mai rapida a dispozitivelor compatibile.

l  Este sigur sa incarc telefonul peste noapte cu o baterie externa?

Da, este sigur, atata timp cat folosesti un power bank de incredere si in bune conditii de functionare.

l  Pot incarca un laptop cu o baterie externa?

Da, dar asigura-te ca bateria externa are portul corespunzator (de obicei USB-C) si suficienta putere pentru a suporta laptopul.

l  Cat dureaza sa incarc o baterie externa?

 

Timpul de incarcare depinde de capacitatea bateriei si de curentul de intrare pe care il poate accepta. De exemplu, o baterie de 20,000 mAh poate dura pana la 8 ore pentru a se incarca complet.

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare