lcp
0
Coș
Ultimele comentarii
Nici un review
Cautare in blog

Dă un restart calculatorului tău, cu accesorii și componente regăsite la noi

Publicat in3 Ani in urma 1446
Imi place0
Dă un restart calculatorului tău, cu accesorii și componente regăsite la noi

Piața calculatoarelor și laptopurilor este în continuă schimbare. An de an apar noi modele, iar producătorii de componente și accesorii nu se lasă mai prejos. Totul este într-o dinamică nemaiîntâlnită, în condițiile în care piața IT a cunoscut poate cea mai amplă evoluție din toate domeniile de activitate. Practic, în decurs de doar două decenii, s-a ajuns la un grad de miniaturizare extraordinar, iar viteza și capacitatea de stocare a datelor nu suportă termene de comparație.

Să ne aducem aminte doar că, la începutul anilor 2000, un calculator cu hard-disk de 2 Gb și tot atâta memorie RAM era considerat performant, pentru vremurile acelea. Iar utilizatorii își aduc aminte că aveau pe calculator și niște muzică și ceva joculețe, plus un program de editare. Astăzi însă, aceste lucruri sunt aproape de neconceput. Sunt memorii USB sau flash-carduri cu o capacitate de stocare de 100 de ori mai mare, ca să nu mai spunem de unitățile hard-disk. Sogest.ro vine în întâmpinarea ta cu una dintre cele mai atractive game de accesorii si componente pentru PC și laptop, dacă vrei să îți faci un upgrade sau doar să îmbunătățești performanțele calculatorului tău personal.

De la hard-disk la cititoare și carduri de memorie

Unul dintre cele mai uzuale moduri în care îți poți face un upgrade la calculator sau la laptop în zilele noastre este prin achiziția unui hard-disk SSD. Acesta nu doar că îți va oferi o capacitate de stocare mai mare, dar îți va oferi și o mai bună optimizare a computerului tău, indiferent că vorbim despre laptop sau desktop. O unitate SSD este recunoscută pentru viteza sa de transfer al datelor, dar și pentru silențiozitate. Astfel, dacă în urmă cu 10-15 ani creșterea capacității de stocare se făcea prin achiziția unui hard-disk mai mare sau chiar a unuia suplimentar, astăzi, achiziția montarea unei unități SSD pe Sogest.ro este aproape o necesitate pe laptop, dar mai cu seamă pe desktop. Aceasta în condițiile în care laptopurile se mișcă ceva mai greu odată cu trecerea timpului, unul dintre motive fiind și supraîncălzirea elementelor, din cauza spațiului mic în care sunt montate.

Din acest punct de vedere, cei mai mulți utilizatori optează pentru montarea unei unități suplimentare SSD pe laptop, chiar dacă aceasta are o capacitate mai mică decât un hard-disk obișnuit. Iar avantajele sunt multiple. În primul rând, unitatea SSD va funcționa ca o partiție pe care vom avea instalat sistemul de operare și restul kit-urilor pentru utilitare. Unitatea de bază din dotarea laptopului va fi folosită ca unitate principală de stocare, în vreme ce unitatea SSD pentru pornire. Performanțele apar încă de la primele utilizări, acest lucru fiind vizibil încă din momentul pornirii, unde inițializarea sistemului durează doar câteva secunde.

Pentru cei care doresc însă mai multă mobilitate au la dispoziție varianta achiziției unui hard-disk extern, precum și a rack-ului special pentru atașare, în cazul în care vorbim despre un desktop. În rest, hard-disk-urile externe îți oferă posibilitatea stocării unui volum mare de date și transferul lor de pe un calculator la altul. Atunci când vorbim însă despre transferul uzual al datelor de pe un calculator la altul, cele mai la modă sunt astăzi memoriile USB, dar și cardurile de memorie.

Acestea au ajuns astăzi la dimensiuni apreciabile în ceea ce privește stocarea, în ciuda aspectului lor minuscul. Practic, pe o memorie USB ai astăzi posibilitatea de a înmagazina până un volum de date uluitor, de peste 256 GB, cam cât capacitatea unui SSD mediu.

Te așteptăm în cadrul paginii noastre să găsești componentele, accesoriile PC de care ai nevoie!

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare