lcp
0
Coș

Aer comprimat

Filtre active

Aerul comprimat este folosit in foarte multe domenii: este cel care face baloanele colorate sa zboare, cel care umfla pneurile masinilor sau rotile bicicletelor si cel care este folosit sub forma de spray pentru curatarea cu precizie a murdariei de pe echipamentele de laborator, de pe tastatura sau piese marunte unde carpa nu ajunte, iar aspiratorul poate fi periculos.

 

Ce este aerul comprimat?

Este aer (azot, oxigen si alte gaze intr-o proportie foarte mica) fortat sa intre intr-un spatiu mai mic, prin apropierea moleculelor una de alta. In momentul in care este eliberat din spatiul in care a fost comprimat, aerul elibereaza o energie egala cu energia necesara pentru fortarea lui in spatiul mic.

Cel mai adesea, stocarea aerului comprimat are scopul de a stoca aceasta energie iar avantajele sale sunt considerabile, in comparatie cu alte metode de a stoca energie, precum bateriile sau aburul.

Aerul comprimat este versatil, flexibil, sigur si usor de utilizat.

 

Cand este folosit aerul comprimat?

Este adevarat ca de cele mai multe ori, electricitatea este mult mai eficienta decat aerul comprimat. Totusi, exista situatii in care un spray cu aer comprimat sau o butelie cu aer comprimat pot fi mult mai sigure. Atunci cand echipamentele sunt supraincarcate, electricitatea prezinta un pericol major, putand aparea incendii, socuri electrice si vatamari corporale. Spre deosebire de electricitate, aerul comprimat poate fi folosit in zonele cu umiditate ridicata sau in zonele in care nu exista energie electrica.

Aerul comprimat este considerat a fi a 4-a utilitate, dupa apa, electricitate si gaz, ceea ce il face extrm de important pentru intreaga noastra societate.

Daca vrei sa folosesti aer comprimat, iti recomandam sa cureti echipamentele electronice cu un spray. Avem cateva optiuni foarte interesante in magazinul nostru SOGEST.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare