lcp
0
Coș

TOSLINK

Filtre active

Toslink este mufa care ajuta la conectarea cablurilor optice ( denumite si fibra optica ), care transmit datele prin intermediul unor unde luminoase.

 

Folosirea cablurilor optice este din ce in ce mai populara, deoarece poate garanta o protectie foarte buna a semnalului tranmis, asigura calitate maxima si vine cu o diversitate foarte mare de materiale. Un cablu optic poate fi realizat din sticla, plastic sau semiconductor si poate avea diverse tipuri de structuri.

 

Printre cele mai importante elemente ale cablului optic este acest toslink, care permite transmisia semnalului audio digital sub forma de unda luminoasta.

Standardul Toslink este prezent in sistemele Home Cinema, in placile audio, in calculatoare, in consolele pentru jocuri si in foarte multe alte echipamente folosite de numeroase companii.

 

Care este istoria Toslink si cum a evoluat acest standard?

Standardul Toslink a fost dezvoltat in 1973 de catre cei de la Toshiba (de unde ii vine si denumirea) . Daca la inceput permitea transmisia de date cu aproximativ 3.1 Mp/s, astazi poate ajunge la viteze de pana la 125 Mb/s.

 

Pe langa Toslink exista si un standard similar, denuimt Mini Toslink. Mufa pentru acesta a fost construita pe baza conectorului 3.5 mm, foarte popular in cadrul sistemelor audio si a fost implementat in dispozitivele mobile.

Sogest.ro iti ofera toate mufele si conectorii Toslink de care ai nevoie

Daca esti in cautarea unor cabluri optice sau a unor conectori Toslink si MiniToslink, in magazinul nostru poti gasi o oferta variata de produse pe care le poti folosi pe cele mai moderne dispozitive ale tale. Cu ajutorul unor cabluri si a unor conectori de calitate, sunetul pe care il vei asculta va fi extrem de clar si placut.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare