lcp
0
Coș

VGA

Filtre active

VGA este acronimul de la Video Graphics Array si se refera la una dintre cele mai populare tipuri de conexiuni pentru dispozitivele video.

Atunci cand vorbim de VGA vorbim de cabluri, conectori si porturi cu ajutorul carora se conecteaza placile video la monitoare.

 

O buna perioada de timp, VGA a fost utilizat intens, fiind una dintre interfetele cele mai performante in urma cu 10-15 ani. In ultima perioada insa, s-au dezvoltat intervete noi precum DVI si HDMI, care au preluat din responsabilitatea acestui tip de transmisie.

Cu toate astea, VGA-ul este inca in uz si este foarte probabil ca la un moment dat sa ai nevoie de un cablu sau de accesorii VGA.

 

In oferta magazinului nostru poti gasi toate accesoriile VGA de care ai nevoie

Atunci cand ai o astfel de nevoie, in oferta Sogest poti gasi tot ceea ce te intereseaza, de la mufe VGA, pana la adaptoare sau cabluri. Ne asiguram ca toate produsele pe care le comercializam sunt de cea mai buna calitate si ca ai de ales intr-o diversitate mare de produse.

Care sunt detaliile tehnice care definesc cablurile si porturile VGA?

Vei putea sa identifici cablurile VGA gratie conectorilor cu 15 pini: 5 in partea de sus, 5 in partea de jos si 5 in mijloc. Porturile VGA au un numar de 15 gauri, in asa fel incat sa permita conectarea celor 15 pini.

Numarul mare de pini are un scop bine definit, fiecare pin avand o anumita functie. Primul Pin transfera culoarea rosie, al doilea si al treilea transfera verde si albastru, etc.

 

Alaturi de standardul VGA exista si standardul mini VGA prezent pe unele laptopuri si dispozitive de dimensiuni reduse. Acesta este asemanator unui port USB si nu a avut niciodata succesul standardului VGA.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare