lcp
0
Coș

DVI

Filtre active

Portul DVI ( Digital Visual Interface ) este un port utilizat pentru conectarea monitoarelor la computere. DVI transmite semnal digital, asigurand o imagine de foarte buna calitate, similara cu cea furnizata de portul HDMI. Din pacate, cablurile DVI nu pot transporta si sunet si sunt rar intalnite la televizoare si la laptopuri.

 

Istoria standardului a inceput in anul 1999, ca solutie moderna la clasicul VGA, conectorul fiind unul asemanator. Difera foarte mult numarul pinilor, insa. Daca la VGA exista un numar de 15 pini, la DVI exista nu mai putin de 29. Acestia reusesc sa transmita un stream video digital necomprimat, la rezolutii foarte bune.

 

DVI-ul ofera o flexibilitate destul de mare, putand fi compatibil si cu interfata VGA printr-un adaptor potrivit.

Iti oferim toate accesoriile DVI de care ai nevoie

Daca esti in cautarea unor conectori DVI, a unor cabluri DVI sau a unor adaptori, iti stam la dispozitie cu cele mai bune produse.

Comercializam o varietate mare de conectori iar aceasta interfata este prezenta in oferta noastra cu sute de produse, chiar daca tehnologia, la fel ca si in cazul VGA, este pe cale de disparitie din cauza unor solutii mult mai moderne.

 

Detalii tehnice despre DVI

Desi este standard video digital, acesta poate transmite si semnal analogic;

 

Exista mai multe tipuri de mufe DVI: DVI-I Single Link (Digital si analog), DVI-I Dual link (Digital si analog), DVI-D Single Link (Digital ), DVI-D Dual Link (Digital) sau DVI-A. (Analog);

Intre Single Link si Dual Link exista o diferenta destul de mare de rezolutie.

 

Single Link transmite imagini la rezolutia 1920 x 1080, in timp ce Dual Link transmite la rezolutia 2048 x 1536. 

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare