lcp
0
Coș

Sigurante fuzibile

Filtre active

Sigurantele fuzibile sunt accesorii de protectie, care intrerup circuitul in care sunt conectate atunci cand curentul electric are o valoare mai mare decat cea acceptata.

 

Numele de siguranta fuzibila vine de la elementele fuzibile care se topesc atunci cand valoarea curentului este foarte mare.

 

Sigurantele fuzibile pot fi de uz general sau pot fi asociate. Cele de uz general au elemente fuzibile care pot rezista la actiunea curentilor mai mici sau egali cu curentul lor  nominal, in timp ce sigurantele asociate pot intrerupe toti curentii in cconditii precise.

 

Sigurantele fuzibile au fost inventate in 1864, pentru a proteja statiile telegrafice de loviturile fulgerelor. Acestea au fost folosite pentru o perioada lunga de timp in panourile electrice din fiecare casa, insa in ultimii ani au inceput sa fie inlocuite de sigurantele automate.

 

Totusi, sigurantele fuzibile prezinta o serie de avantaje in comparatie cu cele automate:

  • Sunt mai sensibile la supraincarcari de curent electric. Astfel, reactiuneaza mult mai rapid atunci cand exista alimentari necorespunzatoare;

  • Sunt mai rezistente in fata vibratiilor si a miscarii, in asa fel incat nu exista riscul de oprire a alimentarii cu energie atunci cand exista factori ce nu au legatura cu supraincarcarea circuitului;

  • Sunt mai ieftine.

Sigurantele fuzibile au o cosntructie simpla, iar elementul fuzibil este, de regula, un fir rotund sau o banda conductoare ce se topeste atunci cand se supraincalzeste. Pentru repornirea circuitului trebuie sa fie inlocuita siguranta cu una noua.

 

In magazinul nostru poti gasi sigurante fuzibile de cea mai buna calitate

 

Daca ai nevoie de sigurante fuzibile, in magazinul nostru poti gasi produse de cea mai buna calitate, la preturi bine optimizate. De asemenea, poti gasi o multime de alte accesorii electrice, piese auto si produse de care ai putea avea nevoie acasa.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare