lcp
0
Coș

Clesti sertizare-dezizolare

Filtre active

Clestele de sertizat este unul dintre accesoriile indispensabile electricienilor sau celor care lucreaza cu foarte multe cabluri. Acesta poate taia cabluri, le poate uni ( sertizare) poate efectua dezizolarea si ajuta la introducerea cablurilor in conectori.

Exista mai multe tipuri de clesti de sertizat, specializati pe anumite tipuri de cabluri. In magazinul nostru poti gasi toate modelele de clesti de care ai nevoie. Pana la achizitia unui cleste de sertizare, este bine sa tii cont de cateva detalii.

 

Care sunt criteriile de care tii cont cand alegi clestii de sertizat?

 

Asa cum am amintit, exista clesti specializati in functie de cablurile pe care le sertizeaza sau de actiunea pe care o fac. Poti opta pentru un cleste universal, pentru un cleste de sertizat papuci, pentru un cleste de sertizat conectori sau pentru clesti de sertizat cabluri electrice si chiar tevi.

Pe langa tipul clestelui, trebuie sa mai tii cont de forma lui (este bine sa fie cat mai usor de manevrat), de cost si de brandul care l-a produs.

 

In ce domenii este folosita sertizarea?

Sertizarea este folosita adesea in telecomunicatii, insa poate fi extrem de utila si in alte domenii. Spre exemplu, este o actiune des intalnita in prelucrarea munitiei, cum ar fi fixarea gloantelor in cartuse, in realizarea conexiunilor liniilor electrice sau in fixarea capacelor metalice de conserve.

De asemenea, este folosita in fabricarea de bijuterii, in securizarea unor elemente sensibile sau in prevenirea acumularii de murdarie intre doua materiale metalice sau non metalice.

Sertizarea este o legatura foarte bine realizata, care are doar dezavantajul de a nu rezista la presiune foarte inalta a unor fluide.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare