lcp
0
Coș

Pasta termoconductoare

Filtre active

Pasta termoconductoare este o pasta folosita la computere cu rolul de a ajuta la transferul caldurii de la componente la radiatorul care o disipeaza. Scopul principal al pastei conductoare este acela de a raci mai eficient piesele computerului.

Cea mai buna pasta conductoare este cea care are o valoare cat mai mare a conductivitatii termice, masurate in W/mK. In general, o valoare de minim 8 W/mK este necesara pentru o performanta optima.

La Sogest gasesti pasta conductoare de cea mai buna calitate, pe care o poti aplica cu usurinta pe componentele computerului pentru care iti doresti o eficienta cat mai mare.

 

Intrebari despre pasta termo conductoare

Care sunt piesele care au cel mai des nevoie de pasta termoconductoare? In general, aceasta pasta se gaseste la placi video si la procesoare.

 

Cand trebuie sa fie inlocuita pasta termoconductoare?  Cel mai indicat este sa fie inlocuita o data la 2-3 ani, pentru o performanta cat mai buna a computerului. De asemenea, trebuie sa fie schimbata ori  de cate ori se demonteaza sistemul de racire al laptopului sau procesorul;

 

Cat de greu se sterge pasta termoconductoare de pe componente? Atunci cand trebuie sa fie inlocuita, este important ca pasta veche sa fie stearsa cu atentie. Un servetel de hartie imbibat in alcool sanutar sau alcool izopropilic poate face o treaba excelenta in acest sens.

 

Care este cantitatea de pasta termoconductoare ce trebuie sa fie folosita? In general, este suficienta aplicarea unei cantitati de pasta de dimensiunea unui bob de mazare.

 

Ce se intampla atunci cand nu schimbi pasta termoconductoare? O pasta termoconductoare invechita nu isi va face treaba, ceea ce va duce la o supraincalzire a computerului. Iti vei da seama ca ai nevoie de schimbarea pastei atunci cand temperatura componentelor creste mult mai mult decat o facea in trecut.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare