lcp
0
Coș

Multimetre

Filtre active

Multimetrul este unul dintre aparatele indispensabile unui electronist, fie el incepator sau cu experienta. Cu ajutorul acestui aparat se pot masura diverse marimi electrice, cum ar fi rezistenta electrica (masurata in Ohm), tensiunea electrica (volti), tensiunea alternativa, tensiunea contina, intensitatea curentului sau curentul continuu si alternativ.

 

Multimetrul mai este cunoscut si sub denumirea de multitester, deoarece pe langa masurarea acestor marimi electrice ofera si posibilitatea de verificare si de testare a rezistentelor, a diodelor semiconductoare, a capacitatilor electrice sau a tranzistoarelor bipolare.

 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi un multimetru?

Sunt cateva criterii pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand achizitionezi un astfel de produs:

1. Tipul. Multimetrul poate fi analogic sau digital. Cel analogic este mai accesibil, insa nu are foarte multe functii. Cel digital ofera o precizie mai buna si are numeroase functii.

2. Masuratorile pe care le poate efectua. Este foarte important sa optezi pentru dispozitive care asigura cat mai multe masuratori. Pe langa voltaj, curent electric si rezistenta, unele multimetre ofera inclusiv informatii legate de frecventa, temperatura, curent continuu, etc.

3. Diverse alte caracteristici si functii. Multimetrele moderne ofera functii de autoscalare, inregistreaza valorile minime si maxime inregistrate, permit salvarea masuratorilor intr-un jurnal sau permit masurarea fara contact. Unele multimetre functioneaza wireless, se pot conecta la internet si au functii precum termoviziunea sau oprirea automata.

4. Modul de alimentare. In ceea ce priveste alimentarea, multimetrele pot folosi baterii clasice sau baterii reincarcabile.

De asemenea, la achizitia multimetrului trebuie sa mai tii cont si de dimensiunile acestuia. Cu cat este mai mic, cu atathttps://sogest.ro/multimetre poate fi folosit mai usor.

Daca vrei multimetrul perfect, in magazinul nostru poti gasi mai multe modele atractive, produse de cele mai importante nume din domeniu. Optimizam tot timpul preturile foarte bine, in asa fel incat sa ne asiguram ca faci o investitie inteligenta.

Citeste mai mult Citeste mai putin

Creează un cont pentru adăugarea produselor la favorite.

Autentificare

Creează un cont pentru a utiliza favoritele.

Autentificare